top of page

"Pravnici na poslu - Choose your career" 2022.

ELSA Beograd je organizovala jubilarni peti sajam “Pravnici na poslu – Choose your career”, koji je održan u periodu od 10. do 11. maja na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.


Sajam je bio sastavljen iz tri dela, a posetioci su imali priliku da uživaju u raznovrsnom sadržaju. Svoje štandove su izložile advokatske kancelarije i kompanije, koje su svoj rad predstavile studentima kojima je Sajam omogućio da svoj posao, praksu ili volontiranje započnu u nekoj od njih. Predstavili su se Vuković i partneri, EY, INVT, advokatska kancelarija „Jelena R. Zakonović“, Deloitte, Centar za razvoj karijere, advokat Natalija Bobot, advokatska kancelarija VASIĆ ĐOKIĆ, karanovic/partners, advokatsko ortačko društvo „Lazarević & Pršić advokati“.


Generalni pokrovitelj Sajma je bila advokatska kancelarija Vuković i partneri, koja je pored predstavljanja svoje kancelarije i svog rada, prvog dana održala diskusiju na temu “Tranzit od pripravnika do advokata, i od advokata do partnera”, ali i narednog trening “Studija slučaja – Deoba zajedničke imovine supružnika”. Prvog dana Sajma UNICEF je predstavio program „BIRAM USPEH – program unapređenja zapošljivosti mladih“, potom je na temu „Veština javnog nastupa“ govorio Goran Milojević. Po završetku sajamskog dela, advokat Blažo Nedić održao je panel diskusiju „Kako do rešenja problema bez gubitnika“, dok je dan zatvorila panel diskusija sa prof. dr Slobodanom Savićem i advokatom Boškom Žurićem.


Drugi dan je započeo radionicom „CV klinika“ Centra za razvoj karijere, nakon čega pored treninga generalnog pokrovitelja, prisutni studenti imali priliku da prisustvuju treningu „Razgovor sa HR-om“. Sajam je zatvoren simulacijom suđenja, čiji je pokrovitelj bila advokat Natalija Bobot. U simulaciji su učestovali članovi organizacije i studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji su se oprobali u različitim ulogama u sporu, te okupljenima približili kako izgleda suđenje i ko su njegovi akteri. Pobedu je odneo tim Pravnog fakulteta, ali je oslobađajuća presuda bila u korist tima ELSA-e Beograd.


Partneri ovog projekta bili su Go2 travel, Red Bull, LAWlife portal, Startuj.com, magazin Student i Pravna komora Srbije. Saradnja je ostvarena i sa filmskim festivalom Beldocs-om i Muzejom Iluzija, sa kojima je organizovali nagradne igre za učesnike. Odaziv studenata je bio značajan, kao i broj volontera koji su uključeni u rad, a dešavanja tokom Sajma emitovala je Radio-televizija Srbije (RTS).

 


Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page